Za število oseb | Čas priprave: | Čas kuhanja: |
6 oseb | 15 minut | 20 minut |
Sestavine:
200 g rdečega fižola
100 g koruze
sredina dveh manjših endivij ali rimske solate
8 češnjevih paradižnikov ali 2 paradižnika
1 rdeča paprika
mala kumarica brez semen
½ žličke grobo sesekljanega lista koriandra
avokado
6 koruznih tortilj premera 20
Preliv:
2 čajne žlice kisle smetane
2 čajne žlice majoneze
1 čajna žlica limoninega soka
1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega olja
sol
sveže mlet poper
Ekstra:
nariban sir
popečene (2 min na olivnem olju) kozice
rezine pečene govedine ali rezine pečenega piščanca
Priprava:
V rahlo ogreti skledi zmešamo fižol, avokado , koruzo in rdečo čebulo, ko je
hladna dodamo na trakce narezano solato, polovičke češnjevega paradižnika ali
na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano kumarico.
Prelijemo s zmešanim prelivom v kovinske posodice damo tortilje in jih postavimo
v pečico, ki je ogreta na 250 ° C za 3 minute.
Solato nadevamo v posode iz tortilj dodamo ekstra in postrežemo
ŽELIMO VAM USPEŠNO PRIPRAVO IN DOBER TEK!