Recepti

Barvita in okusna solata, s pridihom Mehike

Za število osebČas priprave:Čas kuhanja:
  6 oseb   15 minut   20 minut

Sestavine:
200 g rdečega fižola
100 g koruze
sredina dveh manjših endivij ali rimske solate
8 češnjevih paradižnikov ali 2 paradižnika
1 rdeča paprika
mala kumarica brez semen
½ žličke grobo sesekljanega lista koriandra
avokado
6 koruznih tortilj premera 20

Preliv:
2 čajne žlice kisle smetane
2 čajne žlice majoneze
1 čajna žlica limoninega soka
1 čajna žlička ekstra deviškega olivnega olja
sol
sveže mlet poper

Ekstra:
nariban sir
popečene (2 min na olivnem olju) kozice
rezine pečene govedine ali rezine pečenega piščanca


Priprava:

V rahlo ogreti skledi zmešamo fižol, avokado , koruzo in rdečo čebulo, ko je

hladna dodamo na trakce narezano solato, polovičke češnjevega paradižnika ali

na kocke narezan paradižnik in na kocke narezano kumarico. 

Prelijemo s zmešanim prelivom v kovinske posodice damo tortilje in jih postavimo

v pečico, ki je ogreta na 250 ° C za 3 minute. 

Solato nadevamo v posode iz tortilj dodamo ekstra in postrežemo

ŽELIMO VAM USPEŠNO PRIPRAVO IN DOBER TEK!